#1 12.01.2012 16:30:23

akfaew
Administrator
Posts: 620

What to do about the A. Smith bug?

There is a very serious bug in the client - it crashes if you have A. Smith, but not always. It's been reported and fixed: https://gna.org/bugs/?19219 However, there is only one person (cazfi) who knows how to compile the client for Windows.

To avoid grief, we need a plan for when the bug starts affecting LT30 before Freeciv 2.3.2 is released. There are two options: pause the game or keep on playing, with some poor Windows players being unfairly disqualified from the game. Pausing the game is a real buzzkill, so I hope we don't have to do it. Suggestions?

Offline

#2 12.01.2012 16:46:20

Marduk
Administrator
From: Rotterdam, Netherlands
Posts: 151

Re: What to do about the A. Smith bug?

Is it possible to disable the A. Smith wonder? Or can we only enable or disable all wonders together?

If we can't disable A. Smith then I see two options besides the ones mentioned:

- disable all wonders

- send everyone a message to ask them not to build A. Smith. If someone builds it anyway and the game crashes, we can restore the game till before A. Smith was completed and tell that player not to build it again.

Offline

#3 12.01.2012 16:48:45

akfaew
Administrator
Posts: 620

Re: What to do about the A. Smith bug?

The server won't crash, only the client.

Offline

#4 12.01.2012 17:21:45

Marduk
Administrator
From: Rotterdam, Netherlands
Posts: 151

Re: What to do about the A. Smith bug?

Ok. It's possible to disable only Adam Smith while keeping the other wonders enabled. So if there isn't a new version that solves this bug soon then we should disable Adam Smith.

Offline

#5 12.01.2012 21:36:10

terror
Player
Posts: 35

Re: What to do about the A. Smith bug?

I compiled client for win32 successfully about year ago. I can do it again if necessary.

Offline

#6 13.01.2012 18:31:00

terror
Player
Posts: 35

Re: What to do about the A. Smith bug?

there is link to patched client. Compiled for i686. Just put it to your freeciv directory and run ( I think you may need freeciv 2.3.1 if execute fails )

http://speedy.sh/TAR5C/freeterror-gtk2.exe

Tell me if it doesnt work. I can recompile it in next 16 hours. I wont be able to do it again until tuesday.

To compile install mingw, gtk bundle package and unpack it direclty to mingw directory rewriting some files
Autogen.sh fails.
run configure and make

Offline

#7 13.01.2012 22:05:19

ifaesfu
Player
From: Huelva - Spain
Posts: 93
Website

Re: What to do about the A. Smith bug?

Yes, it worked even with 2.3.0
Thank you

Offline

#8 22.03.2012 12:03:33

IllvilJa
Player
Posts: 51

Re: What to do about the A. Smith bug?

So, building A.Smith's Trading Co in LT30 is ok and not considered an exploit in any way?

Good to know what the community's view on this is.

/IllvilJa

Offline

#9 22.03.2012 19:05:10

det0r
Player
Posts: 166

Re: What to do about the A. Smith bug?

Building something that makes your own client crash isn't really an exploit, because if you don't get terror's client then you are only disadvantaging yourself (as you can't login to move, but everyone else can).

Offline

#10 22.03.2012 19:10:04

IllvilJa
Player
Posts: 51

Re: What to do about the A. Smith bug?

det0r, I was considering the case when I have the client that don't crash upon building A.Smith while playing against players with clients that DO crash if they try to build A.Smith.

In that case, we have a wonder I have access to but which not every other player have access do and thus we have an unfair situation I exploit if I decide to build A.Smith.

That's why I ask.

/IllvilJa

Last edited by IllvilJa (22.03.2012 19:10:41)

Offline

#11 22.03.2012 19:14:32

det0r
Player
Posts: 166

Re: What to do about the A. Smith bug?

Yeah fair enough, but it's considered the players own fault if they're not applying client patches that are available as far as I know ;b

Offline

#12 22.03.2012 20:02:00

monamipierrot
Player
Posts: 171

Re: What to do about the A. Smith bug?

det0r wrote:

Yeah fair enough, but it's considered the players own fault if they're not applying client patches that are available as far as I know ;b

Please consider also "normal" players like me who don't even know what "to compile" means.

Offline

#13 22.03.2012 21:09:11

det0r
Player
Posts: 166

Re: What to do about the A. Smith bug?

I don't use a linux version either monamipierrot, but as terror posted above (and last time it happened), he has gone to the efforts of making a patched Windows version for us noobs smile

Offline

#14 23.03.2012 09:32:14

KG
Player
Posts: 26

Re: What to do about the A. Smith bug?

Link does not work anymore.

Offline

#15 27.03.2012 10:59:23

terror
Player
Posts: 35

Re: What to do about the A. Smith bug?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB